A Buddha tálat szerintem majdnem mindenki ismeri, bár én kb 2 éve fedeztem fel..nem is értem..
Azóta is imádom és többször készítem el, mindig máshogy.
Ez benne a legjobb, hogy úgy lehet variálni az alkotóelemeket, ahogyan csak akarjuk szezonnak megfelelően.
Amit most csináltam, ahhoz 4 db cukkinit - a kedvenc zöldségemet -, 1 db patiszont, ami rántva a legjobb, de most nem úgy készült, kb 250 g gombát, 1 db padlizsánt és 3 db vörös és 1 db lila hagymát használtam.
A Buddha tálat általában egy kör alakú tányérra tálaljuk a közepén egy köretelemmel, de én most ezt elvitelre készítettem, a munkahelyemre ebédre. Nagyon fini lett és nagyon jól esett.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A patiszont meghámozzuk és a cukkinivel együtt vékonyabb csíkokra vágjuk.
Egy tepsire rakjuk és olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.
A gombákat én nem szoktam meghámozni, csak jól megmosni. 4 felé cikkezzük őket, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk rozmaringgal és sóval.
A padlizsánt pár nagyobb szeletekre vágjuk. Egy külön tálban olívaolajat és citromlevet keverünk össze, majd nyomunk rá 2 gerezd fokhagymát is. Ezt összekeverjük és megkenjük vele a padlizsán szeleteket, majd megsózzuk őket.
A hagymákat megpucoljuk, ezeket is cikkezzük. Én vörös és lila hagymát használtam.
Ezeket szójaszósszal locsoljuk meg.
Addig sütjük a zöldségeket, amíg itt-ott pirultabbak nem lesznek. Kb 25-30 perc.
Köretnek bulgurt gondoltam hozzá, petrezselyemzöldjével valószínűleg a következő Buddha tál ebédemet azzal együtt fogom vinni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.