Pesztó

gasztroblog

Áfonyás citromkenyér

201459057_4376440379034823_815541643181764428_n.jpg

196650311_211606090826630_62559206244433985_n.jpg

201645582_161800412635485_2677755160105052368_n.jpg
Legjobban a citromos sütiket szeretem, főleg nyáron. Ez a vegán citromkenyér szerintem nagyon jól illik egy nyári, hétvégi baráti vagy családi társasozásokhoz.


Hozzávalók:


- 200 g finomliszt
- 120 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- egy csípet só
- 180 ml növényi tej
- 1 pohár vegán krém/tejföl én a Dr.Oetker vegán krémet szoktam használni
- 100 ml olaj
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 frissen facsart citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g áfonya

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.


A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és sót összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzákeverjük még az áfonyákat is úgy, hogy ne törjenek össze. Egyébként ha nem teszel hozzá semmilyen gyümit, úgy is nagyon finom :)


Egy másik tálban pedig összeforgatjuk a tejet, vegán krémet, olajat, a vaníliakivonatot, a citrom levét és reszelt héját. Ha ez is megvan, akkor a kettőt összekeverjük óvatosan.
Fogunk egy őzgerinc formát, vagy bármilyen kisebb sütőformát és beleöntjük a tésztát.


Mehet be a sütőbe és tűpróbával ellenőrizve 30-35 perc alatt elkészül :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr4616600844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

@gitta_km instagram oldal

https://www.instagram.com/gittaa_km/?hl=hu

süti beállítások módosítása