Karfiol rizs

A kövi recept egy nagyon egyszerű köretet tartalmaz. Finom, egészséges és sok mindenhez passzol.

Többször hallottam már róla, úgyhogy nem rég Pinterest-en rákerestem. Ez is egy rugalmas köret, bárhogy el lehet készíteni, vajjal, olívaolajjal, bármilyen fűszerekkel.

karfiol_rizs.jpg

karfiol_rizs_2.jpg
Hozzávalók:


- 1 fej karfiol
- vaj
- citromlé
- só, bors, petrezselyem

Elkészítés:


A karfiolt megmossuk, elfelezzük és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ha kész, akkor adunk hozzá annyi vajat amennyit igényel és közepes lángon elkezdjük olvasztani kevergetés mellett. Közben hozzáadjuk a sót, borsot petrezselymet, majd a végén a citromlevet. Addig pároljuk a karfiolt amíg puha nem lesz. De nem kell annyira puhára hagyni egy kicsit azért roppanjon. A végén hasonlítani fog a rizsre és nagyon finom! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr4216669562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

@gitta_km instagram oldal

https://www.instagram.com/gittaa_km/?hl=hu

süti beállítások módosítása