A kövi recept egy nagyon egyszerű köretet tartalmaz. Finom, egészséges és sok mindenhez passzol.
Többször hallottam már róla, úgyhogy nem rég Pinterest-en rákerestem. Ez is egy rugalmas köret, bárhogy el lehet készíteni, vajjal, olívaolajjal, bármilyen fűszerekkel.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- vaj
- citromlé
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, elfelezzük és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ha kész, akkor adunk hozzá annyi vajat amennyit igényel és közepes lángon elkezdjük olvasztani kevergetés mellett. Közben hozzáadjuk a sót, borsot petrezselymet, majd a végén a citromlevet. Addig pároljuk a karfiolt amíg puha nem lesz. De nem kell annyira puhára hagyni egy kicsit azért roppanjon. A végén hasonlítani fog a rizsre és nagyon finom! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.