Legjobban a citromos sütiket szeretem, főleg nyáron. Ez a vegán citromkenyér szerintem nagyon jól illik egy nyári, hétvégi baráti vagy családi társasozásokhoz.
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 120 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- egy csípet só
- 180 ml növényi tej
- 1 pohár vegán krém/tejföl én a Dr.Oetker vegán krémet szoktam használni
- 100 ml olaj
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 frissen facsart citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és sót összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzákeverjük még az áfonyákat is úgy, hogy ne törjenek össze. Egyébként ha nem teszel hozzá semmilyen gyümit, úgy is nagyon finom :)
Egy másik tálban pedig összeforgatjuk a tejet, vegán krémet, olajat, a vaníliakivonatot, a citrom levét és reszelt héját. Ha ez is megvan, akkor a kettőt összekeverjük óvatosan.
Fogunk egy őzgerinc formát, vagy bármilyen kisebb sütőformát és beleöntjük a tésztát.
Mehet be a sütőbe és tűpróbával ellenőrizve 30-35 perc alatt elkészül :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.