A céklakrém leves is egy szerintem tipikus őszi leves, ami egy kuckós napon tökéletesen felmelegít.
Hozzávalók:
- 2 db nagy cékla
- 4 db közepes krumpli
- 1 db vöröshagyma
- zöldségleves kocka
- só, bors
- napraforgó olaj
- tejföl
- magvak a tetejére
Elkészítés:
A céklákat és a krumplikat meghámozzuk és kockára vágjuk. A céklával vigyázzunk mert megfoghatja az ember kezét, célszerű kesztyűt viselni hámozáskor és kockázáskor.
A hagymát felaprítjuk és az olajon elkezdjük párolni. Utána hozzáadjuk a céklát és krumplit és magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk/karamellizáljuk a zöldségeket.
Ha már látjuk, hogy pirult, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük a sóval, borssal és leveskockával.
Fedő alatt addig főzzük még puha nem lesz, kb. 30-40 perc.
Ha kész, akkor öntünk még hozzá egy kis vizet és bot mixerrel pürésítjük.
Tálaláskor teszünk rá egy kis tejfölt, megszórjuk magvakkal.
Akár pirítóst is lehet hozzá készíteni, finom és laktató lesz :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.