Cékla krémleves

cekla_serk.jpg

A céklakrém leves is egy szerintem tipikus őszi leves, ami egy kuckós napon tökéletesen felmelegít.

Hozzávalók:


- 2 db nagy cékla
- 4 db közepes krumpli
- 1 db vöröshagyma
- zöldségleves kocka
- só, bors
- napraforgó olaj
- tejföl
- magvak a tetejére


Elkészítés:


A céklákat és a krumplikat meghámozzuk és kockára vágjuk. A céklával vigyázzunk mert megfoghatja az ember kezét, célszerű kesztyűt viselni hámozáskor és kockázáskor.


A hagymát felaprítjuk és az olajon elkezdjük párolni. Utána hozzáadjuk a céklát és krumplit és magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk/karamellizáljuk a zöldségeket.


Ha már látjuk, hogy pirult, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük a sóval, borssal és leveskockával.
Fedő alatt addig főzzük még puha nem lesz, kb. 30-40 perc.


Ha kész, akkor öntünk még hozzá egy kis vizet és bot mixerrel pürésítjük.
Tálaláskor teszünk rá egy kis tejfölt, megszórjuk magvakkal.
Akár pirítóst is lehet hozzá készíteni, finom és laktató lesz :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr7316707362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

@gitta_km instagram oldal

https://www.instagram.com/gittaa_km/?hl=hu

süti beállítások módosítása