A következő recept egy igazi őszi tészta lesz. Nekem a kedvenc évszakom az ősz, és a sütőtököt is imádom. Ennél őszibb tésztás kaja szerintem nincs.
Hozzávalók:
- 250 g szélesmetélt tészta
- 1 kg sütőtök
- 1 db feta sajt
- olíva olaj
- só, bor, kakukkfű
- 8 gerezd fokhagyma
- dió a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A tököt megpucoljuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy sütésálló tálba tesszük őket, majd olíva olajjal átforgatjuk. Megsózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel is megszórjuk. Rárakjuk a fokhagyma gerezdeket is, de héjastul, nem kell megpucolni. A tök közepére helyezzük a feta sajtot és erre szórunk kakukkfüvet és meglocsoljuk olíva olajjal.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Ha elkészült, akkor a fokhagymákról leszedjük a héját és elkezdjük villával összetörni a tököt, fetát mindent.
Ha kész akkor hozzáadjuk a kifőzött tésztát és ha igényli a szósz akkor egy kis főzőlevet is hozzá lehet önteni. Tálaláskor darált vagy aprított dióval megszórjuk a tetejét :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.