Sajttal töltött gnocchi

gnocchi6.jpg
Az egyik kedvenc konyhám az az olasz konyha. Imádom a tésztaféléket, pláne ha azok meg is vannak töltve.
Ez a sajttal töltött gnocchi határozottam az egyik kedvencem lett. Alapból nagyon szeretem ha egy tésztában van krumpli és hát ebben van.


Egyébként ezt az ételt vegán verzióban is el lehet készíteni két hozzávalót kell helyettesíteni. A családban van aki vegán, ezért kipróbáltam, hogy lehet-e és lehet! :)


Az egyik az a sajt, de abból már, ahogy korábban is írtam, elég sok növényi készítmény van, és azok is ugyanúgy olvadnak, amikor kettévágjuk a gnocchit.


A másik az a tojás. A közelünkben van Tejmentes bolt, ahol vettem ezt a tojáspótló TOPNATUR VEGAN TOJÁSPOTLÓ EGGIE terméket, amire rá van írva, hogy ha 1 db tojást vagy 1 tojássárgáját szeretnék, akkor milyen arányban kell a port vízzel elkeverni. Szerintem ez egy nagyon jó pofa dolog és tényleg ugyanúgy működik, mint a tojás.


A gnocchihoz:


- 600 g krumpli
- 170 g liszt
 -2 tojássárgája
- só és szerecsendió ízlés szerint

A gnocchi töltéséhez:


- olyan sajt amilyet szeretsz

A vajmártáshoz:

- 1 fej vöröshagyma
- 100 g vaj
- 1 csokor friss zsálya vagy 1 tk. szárított
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fél citrom kifacsart leve és reszelt héja
- só, bors és szerecsendió

Elkészítése:


A krumplikat héjastul alaposan megmossuk, beletesszük egy tálba és a mikróban max fokozaton kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Vagy klasszik módon sós vízben is megfőzhetjük.


Ha kész, akkor hagyjuk kicsit hűlni, majd leszedjük a héját és a nyújtódeszkán krumplinyomóval áttörjük, kicsit szétterítjük majd hagyjuk ismét kicsit hűlni.


Utána mehet rá a liszt, a tojássárgája, a só és a szerecsendió és lazán összegyúrjuk.

gnocchi2.jpg
A tésztát lisztezett deszkán kb fél centi vastagra kinyújtjuk és kb. egy 7 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggattunk belőle. Nekem ebből a mennyiségből 19 db korong jött ki. Mindegyik korong közepébe egy 2x2 cm kockára vágott sajtdarabot helyezünk és a korong széleit felhajtva gombócokat formázunk belőle.

gnocchi5.jpg
Közben elkezdünk forralni egy fazékban sós vizet, amibe ha felforrt a víz, akkor beledobjuk a gombócokat és ha feljöttek a víz tetejére akkor még kb. 5 percig főzzük őket.


A mártáshoz a vajat elkezdjük megolvasztani, utána rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közben beletesszük a citrom levét és reszelt héját is és a fűszereket. Nagyon finom citrusos ízt fogunk kapni.

gnocchi7.jpg
Ha a mártás is kész, akkor jöhet az összeállítás.
Egy mélyebb tányér közepébe rakj 3 db gnocchit, majd locsold meg a vajmártással, úgy hogy mindegyikre jusson, majd szórd meg egy kis zsályával.


Nagyon finom! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr6616606188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

@gitta_km instagram oldal

https://www.instagram.com/gittaa_km/?hl=hu

süti beállítások módosítása