A Dutch Baby egy a palacsinta tésztához hasonlító, könnyű, légies tészta. Lehet sósan és édesen is készíteni. Én most egy pizzásat hoztam.
Nekem nagy mértékben tejfehérje érzékenységem van, így kerülöm a tejtermékeket, tejből általában zabtejet szoktam venni. Sajtokból pedig növényi sajtokat szoktam enni. Szerencsére van már több féle ízű és állagú, az egyik kedvencem a mozzarellás, itt is azt használtam. De bármivel működik.
Hozzávalók 2 főre:
- 80 g finomliszt
- 170 ml sima tej vagy növényi tej
- 70 g sajt vagy több, bármilyen lehet
- 3 tojás
- só, zöldfűszerek - pl: rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- kb 10 g vaj
A tetejére:
- pizzakrém - bolti
- szalámi vagy sonka
- sajt
- olívabogyó
- friss bazsalikom levél, ha nincs akkor lehet szárított is vagy ha van akkor rukkola stb. ízlés szerint bármi
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
A lisztet a tejjel és tojással, a lereszelt sajttal, sóval és a zöldfűszerekkel csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben vagy wokban felmelegítjük a vajat, egyenletesen eloszlatjuk benne, hogy mindenhová jusson. A kikevert tésztát beleöntjük, majd ezt az egészet az előmelegített sütőben kb 18 percig sütjük, vigyázzunk, nehogy megégjen. Gyönyörűen felfog kúszni a tészta a serpenyő falán.
Ha megsült akkor, kivesszük egy tányérra, megkenjük a pizzakrémmel, rátesszük a szalámit vagy sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal, a félbe vágott olívabogyóval és a friss bazsalikom levelet is rátesszük.
A levelekre én még locsoltam egy kis olívaolajat is.
És kész is van, tökéletes vacsi ötletnek, vagy ha átjönnek a barátok, gyorsan összelehet dobni és szerintem senki sem fog panaszkodni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.